Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΡΟΣ Β ΣΗΜΕΡΑ 19:00

Το σκίτσο δείχνει την κατάσταση που πολλοί θα ήθελαν να βρεθεί ο Δήμος ή καλύτερα η έδρα του για να είναι όλοι ήσυχοι


Για ακόμα μία φορά το Δημοτικό συμβούλιο έμεινε στη μέση. Μα είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να έχουν την απαίτηση να συζητηθούν 42 θέματα και άλλα 2 εκτός, σε ένα απόγευμα; Εννοείτε πως σήμερα στις 7 η ώρα θα συζητηθούν τα υπόλοιπα.
Για Το 29ο Θέμα που απασχολεί τους σχολιαστές του blog μας: Γνωμοδότηση για το θέμα ΜΠΕ Εκσυγχρονισμός αναβάθμιση και επέκταση ξενοδοχειακών μονάδων του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς στο Δήμο Σιθωνίας Νομού Χαλκιδικής ιδιοκτησίας Πορτο καρράς ΑΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε αρνητικά. Βέβαια αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αν θέλουν το λαμβάνουν υπόψη.
Σε επόμενα θέματα είχαμε πρωτοφανείς αντιδράσεις .Όπως αυτή του προέδρου του Δ.Σ. κ. Γεροστεργιούδη όπου τα πήρε στο κρανίο και τα βαλε με όλους.
Κυρίως βέβαια με την κ. Καραδήμου για περίεργα νοήματα που έκανε στον κ. Ψηλογιάννη και για ένα προσωπικό χαρτάκι που έδωσε στη κ. Κούρα. Αυτό όμως κίνησε τις υποψίες στη αντιπολίτευση η οποία προσπαθούσε να καταλάβει την αδικαιολόγητη αντίδραση του προέδρου.
Πάντως ένα είναι το σίγουρο. ότι αυτή η κυρία Καραδήμου τους βγάζει όλους εκτός εαυτού. Πως τα καταφέρνει κανένας δε ξέρει.
Τη παράσταση όμως έκλεψε για ακόμα μια φορά ο περίφημος βιολογικός της Νικήτης, που άλλοι θεωρούν ότι αγγίζει τη τελειότητα και άλλοι ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του καλοκαιριού. Κάτοικοι στην περιοχή της Αγ. Βαρβάρας ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν, να προτείνουν λύσεις. Δεν νομίζω όμως να είχαν φανταστεί ότι η λύση που πρότεινε ο κ. Πετρίδης θα συμπεριλάμβανε την συνέχιση της αποδοχής των λυμάτων του Αγίου Νικολάου στον βιολογικό της Νικήτης. Η προϋπόθεση ήταν αυτή. Θα κάνουμε το έργο αλλά θα δεχτείτε τα βοθροφόρα του Αγίου Νικολάου. Ο κόσμος τι θα έπρεπε να πει σ αυτήν τη περίπτωση;
Το θέμα είναι ότι η Νικήτη δεν πρέπει και δεν μπορεί να δεχτεί αυτή τη κατάσταση, οι ίδιοι οι επαγγελματίες του Αγίου Νικολάου συμφώνησαν ότι έτσι είναι. Αναρωτιέμαι φίλοι συγχωριανοί, μήπως μας παρά βρήκαν μαλθακούς και κάνουν ότι θέλουν εις βάρος μας; Ας ξυπνήσουμε επιτέλους. Τα προβλήματα του χωριού μας είναι μεγάλα και άλυτα όλα αυτά τα χρόνια, πρέπει να το καταλάβουμε όλοι και να διεκδικήσουμε επιτέλους τα δικαιώματά μας σ αυτό το Δήμο.

23 σχόλια:

Δήμητρα Καραδήμου είπε...

Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο: 1ο. Δεν έκανα περίεργα νοήματα στο κ. Ψηλογιάννη απλώς μου ζήτησε να του φέρω κάποια στοιχεία που αφορούσαν το θέμα για το οποίο συζητούσαν εκείνη τη στιγμή, ξέρετε εκείνο το περίεργο το οποίο ξεκίνησε σαν άσπρο και τελικά μας προέκυψε ελαφρώς σκούρο. Πολλές φορές μου ζητήθηκε από δημοτικούς συμβούλους να τους φέρω στοιχεία στη διάρκεια συνεδριάσεων του Δ.Σ.των προηγούμενων ετών και ποτέ κανένας δεν ενοχλήθηκε.... τι έπιασε το πρόεδρο χθες δεν μπορώ να καταλάβω. 2ο. Το προσωπικό χαρτάκι το οποίο έδωσα στην κ. Κούρα αφορούσε τη συνάντηση μας μετά το Δ.Σ. για ποτό....!!!!!
Δεν νομίζω ότι τους βγάζω όλους εκτός εαυτού μη λέμε υπερβολές, μόνο μερικούς και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί ........
Μάλλον γιατί δεν κάνω καλό καφέ...!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να ξεκινήσουν σεμινάρια αμεσα εκμαθησης καφέ στο Δήμο Σιθωνίας διαφορετικά βλέπω οι πιέσεις να Ανεβαίνουν κατακόρυφα... Και το τμήμα να συμπεριλάβει εννοείτε και την κ. Καραδήμου.

Ανώνυμος είπε...

Πολλά σεμινάρια πρέπει να ξεκινήσουν στο Δήμο Σιθωνίας από το πως γίνεται ένας κάφες μέχρι το πώς γίνονται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. γιατί άμα συνεχίσει ο πρόεδρος έτσι δεν θα υπάρξει σωτηρία....
Μια απορία έχω γιατί δεν δίνει το λόγο στους συμβούλους της συμπολίτευσης μήπως φοβάται κάτι; Λέω εγώ τώρα ένας απλός θεατής των συνεδριάσεων του Δ.Σ....!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Για το πρόβλημα της υγείας ασχολήθηκε ποτέ τα Δημοτικό συμβούλιο.
Επειδή μέσα από τα blogs με γνώμες ανωνύμων μαθαίνεις και πολλές αλήθειες
Δημοσιεύτηκε ότι θα στεγαστεί παράρτημα ΕΚΑΒ στον Αγ. Νιικόλαο ( πιστευω μετακίνηση
1 ως 2 υπαλλήλων } στον Αγ. Νικόλαο ενώ έλεγαν στα τοπικά κανάλια οι σύνηθες
αιρετοί ψεύτες ότι θα γίνει παράρτημα στο « τριεθνές « για όσους δεν γνωρίζουν
διασταύρωση Νικητη Αγ.Νικολαος Μαρμαρας « Κτήριο βέβαια δεν υπάρχει άλλα υπάρχει ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ απόσταση 1 λεπτό απόν το τριεθνές.
Τα λάθη δημιουργίας κέντρου υγείας στον Αγ. Νικόλαο έγιναν,
Ας σκεφτούν σοβαρά οι επισκέπτες, και αυτοί που έχουν και 2η κατοικία στη Σιθωνία
( η Κασσάνδρα έγινε ο χάροντας ) ότι το πρόβλημα είναι και δικά τους.

Ανώνυμος είπε...

Στον Δήμο Σιθωνίας θα πρέπει να ξεκινήσουν σεμινάρια τα οποία όμως ως αντικείμενο να έχουν την ευσυνείδητη συμπεριφορά των υπαλλήλων και την μη εμπλοκή σε περίεργα και θολά νερά...!!!Δεν μπορεί υπάλληλοι να βάζουν την υπογραφή τους και να κάνουν αυτοδίκαιη παραλαβή έργου ύψους 560.000€,την στιγμή που σύσσωμοι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στην Δημαρχειακη επιτροπή, εδώ και δυο χρόνια, δεν το παραλάμβαναν και όταν ο πρώην κοινοτάρχης Νικήτης, επι των ημερών του οποίου ισχυρίζεται ο εργολάβος ότι έγινε το έργο, αρνείται την κατασκευή του!!! Πως σας φαίνεται αυτό;!!!

Ανώνυμος είπε...

Ό έρωτας,ο βήχας και το χρήμα δεν κρύβονται...!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι η κα Καραδήμου να μην προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των δημοτών του δήμου Σιθωνίας γιατί όλοι γνωρίζουν τι ρόλο παίζει μέσα στο δημαρχείο. Κάτι τα συνεχή τηλέφωνα στο κινητό, κάτι τα χαρτάκια που πηγαινοέρχονται, μήπως κάποιος αιρετός πρέπει να την βάλει στην θέση της;

Αφήστε που η μύτη της πλέον έχει φτάσει σε τόσο δυσθεώρατα επίπεδα, που αδυνατεί πλέον να αντιληφθεί την πραγματικότητα του... "πεζού λαού".

Ανώνυμος είπε...

Να τη βάλει στη θέση της οκ, άλλα ποιος αιρετός που έχει μπει και ο ιδιος στη θέση του. Υπάρχει κανένας τέτοιος?

Ανώνυμος είπε...

Τα σεμινάρια για ευσυνειδητη συμπεριφόρα να ξεκινήσουν αλλά οι πρωτοί που πρέπει να τα παρακαλοθήσουν είναι οι αιρετοι διότι αυτοι είναι που πέρνουν τις αποφάσεις για τη διαχέιρηση του δημοσίου χρήματος και όχι οι υπάλληλοι.....!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Προς 1:16 γιατί σχολιάζεις τα σεμινάρια και όχι την βρώμικη παραλαβή στην οποία υπογράφουν υπάλληλοι και μόνο και κανένας απολύτως απο τους αιρετούς; Και για να μην δυσφημώ όλους τους υπαλλήλους τα έργα τα υπογράφουν οι υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας...!!!!
Μήπως είπατε κάτι και δεν άκουσα;

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια αφού κάνει όλα αυτά γιατί δεν την αλλάζουν θέση; Γιατί δεν την πάνε στους αλλοδαπούς ή να σκουπίζει δρόμους;

arol-7- είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
neoinikhths.blogspot.com είπε...

θα παρακαλούσαμε καταγγελίες σε συγκεκριμένα πρόσωπα να γίνονται στα δικαστήρια και όχι εδώ. Ελευθερία λόγου υπάρχει όπως και κριτική, τις ανώνυμες καταγγελίες δεν τις επιτρέπουμε, επώνυμες φυσικα. Γι' αυτό το λόγο διαγράφηκαν 2 σχόλια.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πως οποίος κάνει καταγγελίες πρέπει να έχει και τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία και βέβαια να πάει στον εισαγγελέα και όχι σε κάποιο blog!Αποδέχομαι πλήρως πως τα blogs είναι ένα βήμα της νεολαίας για ανταλλαγή απόψεων,σκέψεων και ιδεών!Όταν όμως φτάνουμε στο σημείο να κρυβόμαστε πίσω απο την ανωνυμία και να εκτοξεύουμε ύβρεις ή καταγγελίες νομίζω πως βλάπτουμε το ίδιο το βήμα,την πρωσοπικότητα μας αλλά σίγουρα και το άτομο για το οποίο γίνονται οι καταγγελίες! Είμαι υποστηρικτής του όλα στο φώς, αλλά επώνυμα και με στοιχεία!!!Το να κρυβόμαστε πισω απο την ανωνυμία την οποία μας προσφέρει ένα blog είναι άναδρο και χρειάζεται περίσιο θράσος!!!

Σαλπικτίδης Αβραάμ

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αιρετέ

Αφού παρακολουθείτε το συγκεκριμένο blog, έχετε υπόψη σας ότι αυτά που γράφονται, μπορεί να είναι "από μέσα". Προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στον γράφοντα, ίσως να επέλεξε την ανωνυμία. Όσοι εργάζονται σε υπηρεσίες, γνωρίζουν τι σημαίνει "προβλήματα καθημερινότητας λόγω προϊσταμένου". Εσείς οφείλετε να αφήσετε τις πολιτικάντικες μεγαλοστομίες τύπου "ανανδρίας και περίσιου θάρους" και να ελέγξετε αθόρυβα αυτά που καταγγέλονται. Αν δε αυτά που καταγγέλονται είναι αναληθή, τότε οφείλετε να γράψετε τα πορίσματά σας για να επαναφέρετε την χαμένη υπόληψη στο θιγόμενο πρόσωπο. Αν δεν το πράξετε, τοτε μάλλον θα υποθέσουμε αβίαστα οτι είστε και εσείς ένα από τα "γρανάζια" που αλλώνουν τον δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Το αν εμείς κάνουμε καλά την δουλεία μας σε όλα τα επίπεδα και αν ανταποκριθήκαμε στις προσδοκίες αυτών που μας ψήφισαν ή όχι αυτό θα κριθεί στο τέλος της τεραετίας!!!Όσον αφορά τις μεγαλοστομίες θα ήθελα να ήξερα τι θα έλεγες αν βρισκόσουν σε ανάλογη θέση και δεχόσουν αυτή την επίθεση χωρίς να γνωρίσεις αύτε απο ποιόν αλλά πόσο μάλλον και τα ανάλογα στοιχεία αν υπάρχουν ή όχι!Έγω αυτό που είπα ήταν απλά πως πρέπει όλοι μας όταν μιλάμε να έχουμε συναίσθηση του τι λέμε!Θα πρέπει επισης κ. Ανώνυμε -η να γνωρίζεις πως η αλήθειοα δεν έχει τίποτε να φοβάται!!!Ακόμη θα ήθελα να πω για τους μη γνωρίζοντες πως καμία διαδικασία δεν κινείται αν δεν υπάρχει επώνυμη καταγγελία στο Ελληνικό Κράτος!!!Ο Δήμος έχει και Δήμαρχο και Αντιδημάρχους στους οποίους πρέπει να πάει ο οποιοσδήποτε έχει ανάλογα στοιχεία και να τα αναφέρει ή να τα καταθέσει για να ξεκινήσει η προβλεπόμενη απο τον νόμο διαδικασία και να προκύψουν οι ανάλογες ευθύνες εφόσον υπάρχουν, διασφαλίζοντας την ανωνυμία του καταγγέλλων.Επιμένω πάντως πως όποιος κάνει καταγγελίες αυτού του τύπου (ανώνυμες) ή έχει θράσος ή είναι άνανδρος-η!!!
Υ.Γ. Τα αποτελέσματα της οποιασδήποτε ανάλογου περιεχομένου έρευνας δεν αναρτούνται φίλε-η στα blogs!

Σαλπικτίδης Αβραάμ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Σαπλπικτίδη δε στο χα!!! Σωστός!!!

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον κύριε Αιρετέ, δεν έχετε εργαστεί με συναδέλφους που σας βλέπουν με μισό μάτι επειδή κάνετε την δουλειά σας σωστά, ή με προϊσταμένους που δεν τους κάνετε τα θελήματα. Φυσικά αυτό δικαιολογείται εν μέρη από το νεαρό της ηλικίας σας, δεν δικαιολογείται όμως σε πολιτικό πρόσωπο όπως θέλετε να είστε. Πάντως για την ουσία της παραπάνω καταγγελίας πάλι δεν απαντήσατε, αλλά την αποφύγατε για ακόμη μια φορά με τον γνωστό σας πολιτικό τρόπο...Αν ενδιαφέρεστε για στοιχεία, ανατρέξτε στα σχόλια 9:20 στις 24/6, 1:18 στις 23/6 και ψάξτε... αθόρυβα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αποφεύγω καμία ερώτηση και αναλαμβάνω πλήρως τις ευθύνες μου σε οπουδήποτε και αν βρίσκομαι και απο οποιαδήποτε θέση,όπως έμαθα να κάνω!Απο εκεί και πέρα νομίζω πως ο λόγος μου είναι ξεκάθαρος και χωρίς υπεκφυγές!!!Το αν έχω δουλέψει ως υπάλληλος σε διαβεβαιώ πως δούλεψα και πολύ ευσυνείδητα μάλιστα αλλά όχι σε δημόσιο τομέα για να είμαι ειλικρινής!Πέραν όλων αυτών το κάθε τι που φτάνει στα αφτιά μας πάντα το αξιολογούμε και κινούμαστε ανάλογα όπως κάνεις ο οποιοσδήποτε.Αυτό δεν σημαίνει όμως οτι θα στήσουμε και εναν άνθρωπο στο τοίχο χωρίς προηγουμένως να υπάρχουν ατράνταχα στοιχεία και αποδείξεις!Να είσαι σίγουρος,-η πως στο επίπεδο της διαφάνειας και του σεβασμού του δημοσίου χρήματος η σημεριμή διοίκηση,μιλώ για την σημερινή χωρίς να θέλω να θίξω τους προηγούμενους όμως δεν μπορώ να απολογηθώ για τις παραλθούσες χρήσεις αλλά για την δική μας,λειτουργούμε με τρόπο υποδειγματικό πιστεύω!Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως μέσα σε δυο χρόνια ξεχρεώσαμε περισσότερα απο 4 εκατ. ευρώ απο το χρέος το οποίο κληθήκαμε να διαχειριστούμε όταν αναλάβαμε!
Υ.Γ. Όσο για το νεαρό της ηλικίας θα παρακαλούσα να μην ξαναειπωθεί γιατί όταν ζητάς απο τον κόσμο να σε ψηφίσει για να τον εκπροσωπήσεις όφειλεις να λειτουργείς και να κρίνεσαι βάση της θέσεώς σου και όχι της ηλικίας σου και άρα η ηλικία δεν αποτελεί άλλωθι για κανέναν που έχει ρόλο στα κοινά!

Σαλπικτίδης Αβραάμ

Ανώνυμος είπε...

Εσυ τύπακι με το 10:35 κτλ μήπως το παίζεις λίγο έξυπνος? Αφού ξέρεις τόσα πολλά και θέλεις να είσαι σωστος και ωραίος για το καλό του τόπου βρε αδερφε τι μας αραδιάζεις κατηγορίες για έναν ανθρωπο και στη συνέχεια κρύβεις το ονοματακι σου πίσω απο την ανωνυμία του blog? Επειδή από οτι βλέπω δε σέβεσαι τίποτα, ούτε και τον εαυτό σου μάθε ότι το να κατηγορείς ανθρώπους όπως τη κ. Καραδήμου θα πρέπει να το κάνεις για να προστατέψεις το κοινο συμφέρον ή το δικό σου. όταν όμως το κάνεις για να ξεσηκώσεις τα πλήθη εναντα σε συγκεκριμένο πρόσωπο θα πρέπει στο πισω μέρος του μυαλού σου να βρίσκεται ότι αυτή η γυναίκα έχει παιδί και ότι καποια στιγμη θα μεγαλώσει. Το βλέπεις σωστο να ακούει για τη μητέρα της τέτοιες κατηγορίες που δεν αποδείχτηκαν ποτέ! Χωρίς να ξέρει καν ποιος τις διεδιδε? Τι να σου πω δεν ξέρω! πάντως ελπίζω να μην είσαι υπάλληλος του Δήμου και να σε πληρώνουμε και από τη τσέπη μας.

Ανώνυμος είπε...

exexeexexe....