Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

"ΕΚΛΕΙΣΕ" Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ...

Τελικά η πρόταση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής πέρασε και η ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ "έπεσε έξω" στην πρόβλεψη (είχαμε προβλέψει δύο, χωρίς ... να προβλέψουμε εξωχαλκιδικιώτικους παράγοντες ...εν καιρώ θα σας τους πούμε!).
Λογικό ήταν (!!!) ... αφού έπεισαν, οι της Ν.Ε., για τις "νήσους" της Χαλκιδικής τους Αθηναίους... Πάμε λοιπόν:
1. Κεντρικής Χαλκιδικής: Πολυγύρου, Ανθεμούντα, Ορμύλιας, Ζερβοχωρίων. Έδρα ο Πολύγυρος.
2. Βόρειας Χαλκιδικής: Σταγείρων - Ακάνθου, Μ. Παναγίας, Αρναίας. Έδρα η Ιερισσός.
3. Κασσάνδρας: Παλήνης και Κασσανδρείας. Έδρα η Κασσάνδρα.
4. Σιθωνίας: Σιθωνίας, Τορώνης. Έδρα η Νικήτη.
5. Μουδανιών: Μουδανιών, Καλλικράτειας, Τρίγλιας. Έδρα τα Ν. Μουδανιά.
-Ουσιαστικά τι γίνεται στη Χαλκιδική: Αυτό που έπρεπε να γίνει πριν από χρόνια με το σχέδιο "Καποδίστριας", που σημαίνει ότι η "Καλλικράτης" δεν ... έφθασε στη Χαλκιδική, τουλάχιστον τώρα.
Υ.Γ. Λάστιχα αυτοκινήτων θα καούν, απ' ότι φαίνεται, στην Αρναία (δε νομίζουμε ότι θα αρκεστούν σε κάποιον τίτλο... ας πούμε ..."ιστορικής" πρωτεύουσας (!) και ...λίγα στον Μαρμαρά ίσως από συνήθεια)!!!


ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΙΣΧΥΟΥΝ ΦΥΣΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ
ΠΗΓΗ: respentza.blogspot.com

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΜΑΝΟΣ ΞΥΔΟΥΣ...


Όλοι θυμόμαστε την υπέροχη συναυλία που μας χάρισε ο Μάνος ξυδούς με τον Πάνο Κατσιμίχα τον Ιούλιο του 2006 στη Νικήτη. Οι ερμηνείες του θα μείνουν αξέχαστες. Χθες βράδυ άφησε τη τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Λίγα λόγια αξίζει να πούμε για έναν καλλιτέχνη που όλοι ακούσαμε και αγαπήσαμε...

Γεννήθηκε στις αρχές του '50 (από πατέρα Μήλειο και μητέρα Κρητικιά) στους Αγίους Αναργύρους Αθηνών. Πήγε σχολείο στους Αγίους και μετά δούλευε ως κλητήρας (εξωτερικές δουλειές) στην τότε Columbia στην Ριζούπολη, ενώ έπαιζε μπάσκετ στον “Ιωνικό” Νέας Φιλαδέλφειας. Έδωσε ...
εξετάσεις και πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών Επιστημών και όταν τελείωσε τη σχολή σπούδασε marketing. Τα ίδια χρόνια έβαζε μουσική ως DJ στις “Καρυάτιδες” της Πλάκας. Συνέχισε να εργάζεται στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ απεσταλμένος στην Κρήτη ως πωλητής. Έμεινε εκεί τρία χρόνια και απέκτησε μεγάλη εμπειρία, η οποία του έδωσε τη δυνατότητα να αντιληφθεί με ποια κριτήρια αγοράζει ο κόσμος τους δίσκους, πράγμα που αποδεικνύεται μεγάλο προτέρημα όταν ασχολείται αργότερα με παραγωγές και marketing.
Όταν συναντιέται με τους “Πυξ Λαξ” είναι Marketing Director στην ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ, θέση που την ευθύνη της επιλογής έχει η ΕΜΙ Αγγλίας και έχει ως παραγωγός χρυσούς και πλατινένιους δίσκους. Επίσης, έχει κάνει μια μεγάλη επιτυχία με τους “Dreamer and the fool moon” και το τραγούδι “Sambrina” που είχε αγγλικούς στίχους. Αυτό το maxi single πούλησε 49.000 αντίτυπα και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις των καταλόγων της Ιταλίας, Ελβετίας, Γαλλίας κ.ά. Συμμετέχει στην παραγωγή του πρώτου και του τρίτου δίσκου των Πυξ Λαξ και γίνεται μέλος του συγκροτήματος γράφοντας στίχους, μουσική και κάνοντας φωνητικά.

Συμμετείχε στον δίσκο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου: "Προσέχω δυστυχώς" στον οποίο έγραψε στίχους και μουσική στα περισσότερα τραγούδια ενώ έχει συνεργαστεί και με τους Όναρ. Έχει γράψει και έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους, με κυριότερο τον καταπληκτικό δίσκο με τίτλο «Μέχρι να πάρεις παγωτό, σε βρίσκει ο Χειμώνας» μαζί με τον Πάνο Κατσιμίχα όπου τους ξανάφερε να τραγουδούν παρέα. Όλα τα τραγούδια που έδωσαν νόημα στην λαχτάρα μας και την δίψα μας για ακρόαση με νόημα και ουσία. Όλα τα τραγούδια που αγαπήσαμε λιώνοντας τα βινύλια και τα cd που δισκογραφούσαν, από τις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας τους. Πρόσφατα κυκλοφόρησε ο νέος του δίσκος με τίτλο «Τ’ αστέρια θα είναι πάντα μακριά» με τραγούδια όπως το «φθινόπωρο» να κάνουν για μια ακόμη φορά την αίσθηση.

Καλό ταξίδι Μάνο...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΝΙΚΗΤΙΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ"

Πραγματοποιήθηκε στη Νικήτη στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου την Παρασκευή 9-4-10 η παρουσίαση του βιβλίου ( 365 σελ. ) του Νικητιανού Αγγέλου Μάντσιου του Φιλώτα « Νικητιανών Θαλασσινές διαδρομές »
Το βιβλίο παρουσίασαν οι :
Παπαπολυβίου Πέτρος Καθηγητής Νεώτερης Ιστορίας Πανεπιστημίου Κύπρου
Τσίκουλας Ιωάννης ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Κρικελίκος Ιωακείμ Φιλόλογος τ. Πρόεδρος Νομ. Συμβ. Χαλκιδικής
Παπάγγελος Αθ. Ιωακείμ δρ. Αρχαιολογίας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εκπολ. Εταιρ. Νέων Νικήτης ο ΣΙΘΩΝ

http://www.youtube.com/user/tomsakis