Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

39ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Απλός, συγκινητικός, παραδοσιακός.
Τερμάτισαν 24 κολυμβητές, ενώ ένα τεράστιο σαλάχι βράθηκε 20μ. δίπλα από διαγωνιζόμενο

Παρουσία 2000 ατόμων, ο τελευταίος ή μάλλον η τελευταία κολυμβήτρια, πάτησε τα πόδια της στην ακτή της Νικήτης, μετά από 13 ώρες και 34 λεπτά κολύμπι, κατάκοπη με έντονη συγκίνηση, ανέβηκε στην εξέδρα απονομών φορώντας το στεφάνι ελιάς, μοναδικό κίνητρο του κολυμβητή του Τορωναίου.
Ο ΑΓΩΝΑΣ

δεν απέφυγαν τη θάλασσα οι κολυμβητές κυρίως οι αργοί. Οι πλέον γρήγοροι πέρασαν τη μεσαριά και βοηθήθηκαν όταν βγήκε η μπουκαδούρα. Οι υπόλοιποι "ήπιαν" θάλασσα γιατί η μπουκαδούρα τους βρήκε πλάγια και ήταν δύσκολο να ρυθμίσουν την αναπνοή τους χωρίς επακόλουθα.
Ο βασιλιάς του Τορωναίου εγκατέλειψε και σχεδόν αμέσως τον ακολούθησε κια ο Τάσος γκιουλεμές.
Μάρκος Ντίαζ και Τάσος Αγαθαγγέλου ήταν μαζί σχεδόν μέχρι το ΄τελος. Ο τρματισμός του πρώτου σε 6 ώρες και 9 λεπτά εν μέσω αποθέωσης από τους λουόμενος της Νικήτης, ενώ νύχτωσε 21:46 όταν τερμάτισε η 24η κολυμβήτρια, πρώην πρόεδρος του Σίθωνα Κωνσταντίνα Κούρα σε 13 ώρες και 34 λεπτά.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

Η συγκίνηση κυριάρχησε καθ΄όλη τη διάρκεια της τελετής, παρούσια του υπουργού Μακεδονίας Θράκης και των υφυπουργών Γιάννη Ιωαννίδη και Κώστα Κιλτίδη. Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Σιθωνίας Δημήτρης Ρεβενικιώτης καλωσόρισε τους κολυμβητές και αυτοί ένας ένας ανέβαιναν στην εξέδρα για να γνωρίσουν την αποθέωση. Η πρόεδρος του Σιθωνα Σταματία Τσακή ήταν επι παντός επιστητού, όπως και όλο το Δ.Σ. του συλλόγου που εδώ και 39 χρόνια τα μέλη του διευθύνουν τον κορυφαίο διάπλου της χώρας.

αποσπασμα από την Αθλητική Μακεδονίας
υπογράφει ο Μιχάλης Μελισσίδης