Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

Θα πρέπει για ακόμα μία φορά να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας ότι αυτό το blog ενημερώνεται από 8 άτομα και όχι από μία. 8 άνθρωποι που περιγράφουν τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο τόπο τους με τη δική τους ματιά. Οι σχολιασμοί αφορούν γεγονότα που δημοσιοποιούνται στο ευρύ κοινό και όχι για το τι συμβαίνει στο σπίτι του καθενός. Επειδή δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση με τα σχολεία και κατηγορήθηκε ένα άτομο συγκεκριμένο οφείλουμε να αναρτήσουμε την απάντηση που δίνει σε όσους έχουν λανθασμένη εντύπωση:

« Επειδή έφτασαν στα αυτιά μου αρκετά λόγια για το ότι εγώ έκαψα τα παιδιά με την ανάρτηση που βάλαμε στο blog μας οφείλω να απαντήσω. Η ανάρτηση έγινε στο blog και από ποιον δεν θα έπρεπε να είναι θέμα που θα αφορούσε τους γονείς και τους καθηγητές, αλλά το τι πραγματικά έγινε και αν αυτά που διάβασαν για τα πάρτυ ήταν αλήθεια. Φυσικά δεν ήταν ότι καλύτερο, το ότι έγιναν οι καθηγητές και οι γονείς ρεζίλι στα κανάλια, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μας άλλωστε. Η ανάρτηση έγινε 2 ημέρες μετά τους ..... και μέχρι που βγήκε πρωτοσέλιδο δεν σχολιάστηκε από κανέναν, ο πόνος τους έπιασε μόλις το είδαν στην εφημερίδα? Η αφίσα δεν τάραξε κανένα και ταραχτήκανε από την ανάρτηση? Τελικά γιατί ταράχτηκαν? Για το γεγονός του χορού ή το ότι πήρε τέτοια έκταση. Αν ψάχνεται κύριοι και κυρίες ευθύνες και δεν έχετε κουράγιο να τις ρίξετε στον εαυτό σας που δεν προστατεύσατε τα παιδιά πριν γίνει το θέμα στα κουτσομπολοκάναλα ρίξτε τες σε μένα. Όπως κάνετε εδώ και μία βδομάδα. Ήταν απαράδεκτη κίνηση το πάρτυ με τις «........» το θεωρώ απόλυτη ξεφτίλα και έχω δικαίωμα σε μία δημοκρατική χώρα να λέω ελεύθερα την άποψή μου. Δεν κατηγόρησα τα παιδιά γιατί δεν είναι αυτά που φταίνε και φυσικά η καλύτερη κίνηση των καθηγητών θα ήταν η μη τιμωρία τους και αυτή στηριξα. Την ανάρτηση την κατεβάσαμε για να μην ερεθίσουμε την δύσκολη κατάσταση που βρέθηκαν τα παιδιά με κίνδυνο να χάσουν την εκδρομή τους, πράγμα που δεν θα έπρεπε να γίνει διότι ξανά τονίζω οι ευθύνες βρίσκονται άλλου και όχι στους ανήλικους μαθητές. Για όσους ενοχλήθηκαν μπορούν τα εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους σε μένα την ίδια και όχι στους δικούς μου ανθρώπους και φίλους, για να παίρνουν και τις ανάλογες απαντήσεις στα ερωτήματά τους.».

Με εκτίμηση

Κούρα Κωνσταντίνα

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Πρωτάθλημα σκακιού στο Δημoτικό Σχολείο Νικήτης

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ μεγάλη συμμετοχή από παιδιά ολοκληρώθηκε το 9ο Σχολικό πρωτάθλημα σκακιού Ν. Χαλκιδικής, στο Δημ. Σχολείο Νικήτης Χαλκιδικής. Την οργάνωση είχαν αναλάβει ο Δήμος Σιθωνίας, η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Ν. Θεσ/νίκης - Χαλκιδικής, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Νικήτης και η "ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ", με την αμέριστη συμπαράσταση των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Νικήτης.