Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΤΟΡΩΝΑΙΟΥ

Η πρόκληση του διπλού διάπλου

Νικήτη 7 Ιουλίου 2009





Και το όνομα αυτού: Παναγιώτης Αρβανιτάκης. Μια νέα ηρωική προσπάθεια θα λάβει χώρα μεταξύ 13 με 15 Ιουλίου στον Τορωναίο.

Ο 30χρος Παναγιώτης Αρβανιτάκης με εμπειρία στις μαραθώνιες αποστάσεις, δηλώνει έτοιμος για τα 50 χιλιόμετρα της διαδρομής Νικήτη – Καλλιθέα – Νικήτη χωρίς να ακουμπήσει στεριά.

« Η προπόνηση αλλά και οι επαγγελματικές ασχολίες μ’ έχουν κάνει να πιστέψω ότι εάν τολμήσω φέτος για το διπλό διάπλου δε θα τολμήσω ποτέ. Πιστεύω πως δε θα μου δοθεί άλλη ευκαιρία στο μέλλον. Είναι πρόκληση, όπως και να το κάνουμε….».

Ο Παναγιώτης Αρβανιτάκης θα προσπαθήσει να καταφέρει αυτό που πέτυχαν πέντε άνθρωποι μέχρι τώρα στην ιστορία του διάπλου.

Ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Θανάσης Ξανθόπουλος, ο Θανάσης Παπαρνάκης, ο Άρης Πολύζος και η Σοφία Ψιλόλιγνου.

Το διπλό πέρασμα του Τορωναίου είναι διπλή πρόκληση, με τριπλό όμως δείκτη δυσκολίας αφού σ’ ένα μεγάλο μέρος του αγώνα ο κολυμβητής υποχρεούνται να κολυμπήσει νύχτα. Πέρσι ο Παναγιώτης Αρβανιτάκης είχε πάρει μέρος στον 38ο κολυμβητικό διάπλου τερματίζοντας σε 7 ώρες και 57΄. Φέτος η προετοιμασία του για το διπλό διάπλου διέφερε και ήταν υπό το βλέμμα του Νικόλα Ρεπανά «δασκάλου» στην μαραθώνια κολύμβηση.

Ο Χριστόφορος Μπατζής θα είναι ο συνοδός του καθ’ όλη τη διάρκεια του μοναχικού του αγώνα, που γίνεται με τη φροντίδα του ‘’Σίθωνα’’, του διοργανωτή συλλόγου ο οποίος αγκαλιάζει κάθε χρόνο τους ανθρώπους που δέχονται την πρόκληση.


Από το γραφείο τύπου του ‘’Σίθωνα’’

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ EΠITYXIA

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το τουρνουά φιλίας παμπαίδων, που διοργάνωσε η Ε.Ο.Κ. μαζί με την Ε.ΚΑ.Σ.Χ το Δήμο Σιθωνίας και τη Νομαρχία.
4 εθνικές ομάδες έδωσαν το παρόν, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία .
Την Παρασκευή στη τελετή έναρξης το κλειστό Γυμναστήριο Σιθωνίας γέμισε για πρώτη φορά και ανάμεσα στο κόσμο υπήρξαν εκπρόσωποι του αθλητισμού, της Νομαρχίας και του Δήμου. Ο Δήμαρχος κατέφθασε από τους πρώτους μαζί με τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του Μεταγγιτσίου.
Από το Μικρόφωνο ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κ. Δημητριάδης Μιχάλης και ο πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.Χ. κ. Μάντσιος Αθανάσιος έθιξαν τα προβλήματα που υπάρχουν σε τέτοιες διοργανώσεις καθώς και τις ελλείψεις στο γήπεδο. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει και θα είναι υποστηρικτής σε οτιδήποτε προάγει αθλητισμό στο τόπο μας.
Εμείς με τη σειρά μας δίνουμε συγχαρητήρια στη διοργάνωση και ελπίζουμε το τουρνουά να γίνεται κάθε χρόνο με όλο και περισσότερες συμμετοχές ομάδων.
Αξίζει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και στους Σίθωνες τα μέλη του οποίου ήταν παρόντες όλες τις ημέρες του Τουρνουά δίνοντας σημαντική βοήθεια στους διοργανωτές.