Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ, ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ....

Θέλετε να θυμηθούμε τι γινόταν πριν 3 χρόνια??? Ίσως να μη συμφέρει κάποιους!!!
Ευτυχώς όμως υπάρχουν ντοκουμέντα από τις φανατικές διαμαρτυρίες! Αυτή του Αγίου Νικολάου πιο πολιτισμένη δεν μπορώ να πω!!!
Ας δούμε λοιπόν τι έλεγαν πριν 2 χρόνια αυτοί που τώρα μας διοικούν.
Τόσο ΘΑ ΘΑ ΘΑ …… και το αποτέλεσμα 0
Θα κρατήσω κάποιες εκφράσεις από κάποιους ανθρώπους που σίγουρα έχουν ενδιαφέρον:

Ν.ΜΑΡΜΑΡΑΣ

http://www.youtube.com/watch?v=xovq_gh7A8g&feature=related

Κύριος «Χ»: Ο Μαρμαράς ζει όλο το Δήμο με τα λεφτά του και γι αυτό θέλουμε να αυτονομηθούμε!!!
-Ευχαριστούμε που μας ζείτε!!!
Κύριος «Ψ»: Λευτεριά στο Μαρμαρά – Λαϊκή Επανάσταση
-Τύφλα να χει ο Τσε και Βάρα
Κύριος «Ω» : Ο Λαός του Ν. Μαρμαρά είναι ειρηνικός, Προσέξτε γιατί θα έχουμε και θύματα…
-Ειρηνικότατος δε μπορώ να πω
Κύριος Σαλπιγκτίδης: Θα διαλύσουμε το Δήμο, Δεν υπάρχει περίπτωση, ΘΑ ΤΟN ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ
-Προφητικά τα λόγια του.. Το καταφέρατε σχεδόν

ΑΣ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ
ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

http://www.youtube.com/watch?v=6jmDAifIQ4Q

Κύριος Αγαπητός: 7 χρόνια Μαρασμού
-Ο Δήμος φταίει γι αυτό ε????
Κύριος Δημητρός: Αυτονομία, το χωριό μας τα είχε όλα, Αστυνομικό τμήμα, Πταισματοδικείο, Κέντρο υγείας κτλπ
-Γιατί κ. Δημητρέ τώρα τα έχασε???
Κύριος Ευαγγελινός: Θα θα θα το λύσουμε το πρόβλημα, θα αυτονομηθούμε!!!
-Ε ρε ζόρια με την αυτονομία

Και πολλά πολλά άλλα!!!
ΤΟ αποτέλεσμα όμως????
Ο φανατισμός έφερε τα δύο χωριά μαζί στις εκλογές για να κάνουν τι???
Να μας παν πίσω? Να μας παν μπροστά? Ή να αυτονομηθούμε όλοι?
Η Νικήτη τι θέλει? Τι ρώτησε κανείς???

Φίλοι συνδημότες Συγνώμη αλλά την ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

Πρώτη φορά είδα αυτά τα βίντεο και πραγματικά προβληματίστηκα όπως νομίζω ότι θα προβληματιστείτε και σεις! Τελικά μήπως οι φιλόδοξοι εκμεταλλεύτηκαν τους κατοίκους των χωριών για να διεκδικήσουν τη καρέκλα μετά από 1 χρόνο. Πρωτότυπος αλλά έπιασε ο νέος τρόπος προεκλογικής καμπάνιας!


ΜΠΡΑΒΟ βρε και εις ανώτερα!

ΚΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο Ντίνα. Ο κ. Σαλπικτίδης φώναζε για διάλυση του Δήμου μετά ήθελε να γίνει Αντιδήμαρχος και τώρα Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ χαλίφης στη θέση του Χαλίφη. Ο κ. Ρεβενικιώτης κράυγαζε μετά την εκλογή του Μπουγά ότι αυτός εκλέγχθήκε από το Μαρμαρά και θα είναι απέναντι αν γίνουν έργα στα άλλα χωριά και τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι Δήμαρχος όλου του Δήμου Σιθωνίας.
Ο κ. Μαλλίνης δύο χρόνια ήταν γλάστρα και τώρα έγινε αντιδήμαρχος μάλλον γιατί τα έξοδα παράστασης είναι αρκετά ή ίσως ήθελε να γίνει γλάστρα με τίτλο.
Όσο για τον Περαστικό Θεό ενώ υπάρχει βλάβη νερού στη Νικήτη διατάζει τους υπαλλήλους να πάνε στο Μεταγγίτσι, μάλλον εκεί είναι τα σταυρουδάκια. Α!!! ξεχασα κάτι το Σεπτέμβριο του 2008 οι υπάλληλοι μαζέυανε κρυφά από τον κ. Πετρίδη τα σκουπίδια από τη Νικήτη.
'Αραγε τώρα όλοι αυτοί τι σκέφτονται για το Δήμο Σιθωνίας; Μάλλον το πως θα βγάλουν τα μαύρα λεφτά που πρέπει να δώσουνε σε κάποιους και είναι πολλά. Μόνο με τη συντήρηση των δασικών δρόμων δεν βγαίνουν γιατί θα χρειαστεί να συντηρήσουν όλη την Πίνδο. Μάλλον θα κινηθουν σε άλλες κατευθύνσεις ίσως στα καύσιμα....!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΡΕΜΟΥΣ

Ανώνυμος είπε...

Κατ'αρχήν οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ποιοτική διαφορά των δυο αντιδράσεων.

Οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου, όντας ωριμότεροι από τους κατοίκους του Νέου Μαρμαρά, πραγματοποίησαν τις αντιδράσεις τους σεβόμενοι τον θεσμό του Δήμου και διαδήλωσαν στα πλαίσια της νομιμότητας καταθέτοντας το ψήφισμά τους στον Δήμο. Όλοι θυμόμαστε ότι αυτό έγινε, διότι συζητούσαν στα υπουργεία τις πιθανές ανεξαρτητοποιήσεις και άρα έπρεπε κάτι να κάνουν μήπως χάσουν το "τρένο της μεγάλης φυγής". Από τις αντιδράσεις τους όμως, συμπεραίνει κάποιος οτι δεν πίστευαν σε καμμία αλλαγή του Καποδίστρια και άρα ανεξαρτητοποίησή τους.

Η αντίδραση των κατοίκων του Ν.Μαρμαρά ήταν δυστηχώς γι'αυτούς ΑΝΩΡΙΜΗ. Αυτό συμπεραίνει κάποιος παρακολουθώντας μετά από 3 χρόνια τις τότε δηλώσεις τους. Αυτοί που έβαλαν τα παιδάκια να μιλήσουν και που στη συνέχεια τα ψήφισαν για να διοικήσουν το δήμο, ήξεραν ότι δεν υπήρχε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης και δεν ήθελαν να κάψουν τα χαρτιά τους, προσβλέποντας μάλλον σε προσωπικά οφέλη. Ήθελαν να ακουστούν αυτά τα αψυχολόγητα και ανώριμα δημόσια λόγια από παιδάκια, έτσι ώστε και το πολωτικό κλίμα να δημιουργήσουν αλλά και αυτοί να μην εμφανιστούν φοβούμενοι τον στιγματισμό τους.

Το κρίμα βέβαια είναι ότι τώρα το πληρώνει όλος ο δήμος. Το μόνο που μπορεί να ελπίζει κάποιος, είναι οτι στο διάστημα που απομένει μέχρι τις επόμενες εκλογές, δεν θα καταστρέψουν οικονομικά τον Δήμο Σιθωνίας και θα μπορέσουν τουλάχιστον να τον διαχειριστούν στοιχειωδώς.

Και φυσικά αυτό που ελπίζουμε είναι ότι σε κάποιους, το πάθημα θα γίνει μάθημα...

Καλό Πάσχα!!!
Ι.Μ.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΕΣ ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΚΙΕΣ ΟΛΟΙ ΔΡΟΜΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ .ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΝΙΚΗΤΗ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΖΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΥΣ . ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟ. ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΙ ΘΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΧΕΧ ΧΕΧΕΧΕΧΕΕ

Σαλπικτίδης Αβραάμ είπε...

Είναι εύκολο να κρυβόμαστε πίσω απο την ανωνυμία και να κατηγορούμε ανθρώπους λέγοντας ψεύδη για τα οποία όμως δεν μπορούμε να λογοδοτήσουμε γιατί η ανωνυμία σημαίνει αδυναμία ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης.Το μόνο που φανερώνει είναι το μέγεθος της θρασυδειλίας του αγνώστου.Όσο για αυτά που γράφονται,θα ήθελα να πώ πως πολύς λόγο για την παραπολιτική αλλά ουδείς για την ουσία που είναι η καθημερινή μας λειτουργία!Μάλλον ενοχλώ επειδή τολμώ εδώ και δυομησι περίπου χρόνια, πραγματικά άμισθος, να είμαι κάθε μέρα στο γραφείο μου,να ασχολούμαι με τα προβλήματα των συνδημοτών μου και να κάνω ότι καλύτερο μπορώ με μοναδικό στόχο να είμαι αποτελεσματικός και δίκαιος.Κριτής όλων μας όμως είναι ο κόσμος και κανένας άλλος.Αυτός ο κόσμος ο οποίος μας έκρινε και μας έστειλε, σαν παράταξη, στην διοίκηση του Δήμου.Οι κοινωνίες στις οποίες ζούμε είναι μικρές,άρα και γνωστή η ιστορία του καθένα μας.Ο κόσμος λοιπόν στις προηγούμενες εκλογές γνωρίζοντας όλα αυτά έκρινε.Θα έρθει λοιπόν πάλι η ώρα της κρίσης και όλοι θα είμαστε εκεί.
Αυτό που έχω να καταθέσω εγώ είναι πως ζούμε σε ένα μεγάλο δήμο με μεγάλα προβλήματα και ακόμη μεγαλύτερες ανάγκες!Ας φροντίσουμε λοιπόν όλοι να αφήσουμε τον καναπέ και την κριτική του καναπέ και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος.Θέλω να πώ επίσης,με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων δυο μηνών,πως αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί προσωπικά.Να ξέρετε όμως πως άλλα αυτά εκπορεύονται σίγουρα απο δικά μας λάθη αλλά και απο συσσωρευμένα προβλήματα και παθογένειες του Δήμου μας που έχουν τις ρίζες τους στην γέννησή του.
Αυτά βλέπαμε εμείς τότε και φωνάζαμε ενάντια στον Καποδίστρια.Αφού κανείς δεν μας άκουσε, είμαστε υποχρεωμένοι να πορευτούμε μαζί και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.Πρέπει όμως όλοι να αφήσουμε εκτός τον τοπικισμό και όχι μόνο ο Άγιος Νικόλαος και ο Μαρμαράς.Κι εσείς συνδημότες Νικητιανοί είσαστε τοπικιστές όπως είμαστε όλοι μας.Εγώ θεωρώ πως το να αγαπάει κανείς τον τόπο του δεν είναι μεμπτό.Το μεμπτό είναι όταν κάποιος προσπαθεί να κάνει ζημιά στον ξένο τόπο για να οφελήσει τον δικό του.Εμείς αυτό δεν το κάναμε,δεν το κάνουμε και δεν θα το κάνουμε ΠΟΤΕ!!!Το γιατί; Γιατί το ΖΗΣΑΜΕ!!!

ΚΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ είπε...

Πολύ ωραία λόγια δεν μπορώ να πω! Επειδή εγώ λοιπόν μιλάω πάντα επώνυμα και όχι από τον καναπέ μου θα πω και γω τα πράγματα όπως τα βλέπω εδώ και 2 χρόνια! Έχετε δίκιο όσο αφορά την αγάπη για το χωριό μας! Δυστυχώς όμως στη Νικήτη και αυτό έχει αποδειχτεί εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοί τις δεν την αγαπάνε και τόσο πολύ. Το θέμα δεν είναι η αγάπη και ο τοπικισμός δεν είναι αγάπη για το χωριό μας! Ο Φανατισμός είναι ένα στοιχείο που δεν με αντιπροσωπεύει και όχι μόνο εμένα αλλά πολλούς! Υπάρχουν άξιοι άνθρωποι για να μας αναλάβουν σε όλα τα χωριά, αυτό που δεν θέλει κανείς μας είναι, φανατικούς ανθρώπους που άλλα λένε τώρα και άλλα λέγανε πριν 2 χρόνια. Θέλει σταθερή άποψη και αξία. Δεν μας ενδιαφέρει κανένας προσωπικά κ. Σαλπικτίδη αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι η παράταξη σας απέτυχε και είστε υπεύθυνοι όλοι. Το αν λειτουργείτε το Δήμο θα φανεί στη πορεία μην βιάζεστε. Όλα αυτά όμως που ακούστηκαν έκαναν το κόσμο να ανησυχεί και αυτό δεν μπορείτε να το αμφισβητήσετε! Ελπίζουμε πως όλα θα πάνε καλά και θα τα καταφέρετε για το καλό του Δήμου! Σεβόμαστε τους ανθρώπους που δουλεύουνε και τους στηρίζουμε! Αλλά μην υποτιμήσετε τη νοημοσύνη της νεολαίας εξαιτίας της απειρίας της. Καταλαβαίνουμε το καλό και το κακό! Και η νεολαία των 4αρων χωριών διασκεδάζει μαζί, δημιουργεί φιλίες και σχέσεις που αποδεικνύουν το μη Φανατισμό μας. όποτε όλα αυτά μπορείτε να τα πείτε σ' αυτούς που μίλησαν τα προηγούμενα χρόνια και τα λένε ακόμα και τώρα. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να πάνε τα χωριά μας μπροστά και όχι που θα είναι η έδρα, το ΙΚΑ, η αστυνομία, το Κέντρο Υγείας!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ κ. Σαλπικτίδη, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΤΕ Ο ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΛΙΚΟΣ ΕΝΩ Η ΝΙΚΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ?

Ανώνυμος είπε...

AINTE ΤΣΑΚ'ΣΤΙΤΙ ΝΑ ΦΥΓΙΤΙ (ΚΑΙ ΜΗΝ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΝΙΚΗΤΙΑΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ)

Ανώνυμος είπε...

Ο Ν. Μαρμαράς ήταν πεντακάθαρος τη Μ. Πέμπτη, τη Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο και φυσικά την Κυριακή του Πάσχα, ενώ στη Νικήτη δεν μαζεύτηκαν τα σκουπίδια από τη λαϊκή τη Μ. Παρασκευή. Το Μ. Σάββατο μαζεύτηκαν μόνο τα σκουπίδια από την παραλία και όσα βλέπει η πεθερά. Φυσικά οι κάδοι στην είσοδο της εκκλήσίας δεν φαινόταν γι` αυτό όταν το Μ. Σάββατο ανεβαίναμε τα σκαλιά της Εκκλησίας για να πάμε στην Ανάσταση προσπαθούσαμε να μη πατήσουμε τα σκυλιά που ήταν στους κάδους.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ Η΄ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΧΕΧΕΧΕΧΕΧ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΗ ΤΖΙΤΖΙΟ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται, Ερχεται....λαλαλαλα Έρχεται.... Τζιτζ for ever!!!

Ανώνυμος είπε...

23 Απρίλιος 2009 5:44 πμ
23 Απρίλιος 2009 8:13 πμ

Είστε κουσβοί.
Ποιός Τζίτζος ρε , αυτός που έχτισε καριερούλα πνίγοντας το Δήμο και έκανε δημοτικούς υπαλλήλους τη μισή Νικήτη
και όλο το Μεταγγίτσι?
1000 παιδάκια του Κιάδα και 1000 ρωσοπόντιοι, μου γίνατε και πρωτευουσοχωριό κατακαημένα.

Ανώνυμος είπε...

Μα να μην καταλαβαίνετε το χιούμορ ρε παιδια!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοιο μίσος για την Νικήτη μάλλον γιατί κάποιοι έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας. Όσο για τον Τζίτζιο μπορεί να μην έκανε χρηστή διοίκηση αλλά μεγαλύτερο χάλι από αυτό που έχει τώρα ο Δήμος δεν θα υπάρξει πότε. Άραγε πόσοι "μορφωμένοι" άνθρωποι τυπικά και ουσιαστικά υπάρχουν στο Ν. Μαρμαρά; Μάλλον μπορείς να τους μετρήσεις στα δάκτυλα του ενός χεριού.....

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΧΡΥΣΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Ο ΤΖΙΤΖΙΟΣ ? ΣΑΣ ΤΣΟΥΖΕΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ? ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΟΦΟΡΟ . ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΥ ΔΑΛΔΟΓΙΑΝΝΗ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΙ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΠΟΤΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΑΔΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΗ ΕΧΕΙ ΕΠΤΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΩΣ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΠΛΑΝΑ ΓΕΙΤΟΝΑΚΙΑ ΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΑΜΠΡΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΝΙΚΗΤΗ ΩΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΦΤΥΑΡΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΙΝΩ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΙΚΗΤΗ ΞΑΝΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ . ΓΙΑΤΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΙΑΝΟΙ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΑΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΟΤΙΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΑΓΙΟ . ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΓΙΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ................ Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ ΘΑ ΤΑ ΛΥΣΕΙ ΟΛΑ . ΑΠΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΟΤΑΝ ΦΤΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΙΤΖΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΡΟΣ ΤΑΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΙΔΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΤΟΝ......................ΞΕΦΩΝΗΣΩ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΓΙΟΝΙΚΟΛΑΤΕΣ ΓΑΤΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΑΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΤΕ? Η΄ΑΠΛΩΣ ΕΙΧΑΤΕ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ?

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤΤ

Σαλπικτίδης Αβραάμ είπε...

Το πόσο καθαρός ήταν ο Μαρμαράς κατα την Μεγάλη Εβδομάδα το ξέρουν οι Μαρμαρινοί καθώς και όσοι ήρθαν στο χωριό.Σας ακούω όμως να μιλάτε για ένα πρόβλημα, πραγματικά σοβαρό, το οποίο προέκυψε απο όλα τα προβλημάτα των τελευταίων μηνών.Κανέναν όμως δεν ακούω να αποδίδει τα ανάλογα για την καθαριότητα κατα τους θερινούς μήνες του περασμένου καλοκαιριού.Γιατί;Μήπως κάποιοι φοβούνται να πουν την αλήθεια;Όταν κάποιοι μας έβριζαν,για μικροπολιτικές σκοπιμότητες με μοναδικό καημό τα "σταυρουδάκια", εμείς προχωρήσαμε στην ανάθεση της καθαριότητας σε εργολάβο αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος αλλά στο τέλος δικαιοθήκαμε περίτρανα!Μήπως κάποιοι λοιπόν έχουν επιλεκτική μνήμη;Παιδιά πρέπει να καταλάβουμε τις πιθανές αδυναμίες του Δήμου.Καλό είναι να διεκδικούμε αλλά κάποια προβλήματα είναι δύσκολα γιατί μιλάμε για δημόσιο τομέα.Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω,Ποιός απο εσάς ξέρει ότι αυτή την στιγμή υπάρχει ψηφισμένη νομοθετική ρύθμιση που μειώνει το τέλος παρεπιδημούντων που εισέπραταν όλοι οι Δήμοι απο το 2% στο 0,5%;Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι ο Δήμος χάνει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως,και αυτά τα χρήματα ήταν χρήματα με τα οποία έτρεχε η καθημερινότητα.'οταν λοιπόν τα χάνεις αναγκαστικά πρέπει να κάνεις περικοπές.Όταν όμως δεν μειώνονται οι ανάγκες αλλά αντίθετα αυξάνονται τότε δημιουργείται πρόβλημα.Αυτά καλούμαστε κάθε μέρα να διαχειριστούμε και παρ'ότι είμαι ο τελευταίος που θα κατηγορήσω αυτόν που μου κάνει κριτική (καλόπιστη), σας ζητώ να δείχνεται και μια μικρή ανοχή γιατί κανένας μας δεν κρατάει μαγικό ραβδί.Άλλωστε δεν νομίζω πως υπάρχει άνθρωπος, που δεν θα ήθελε να διοικεί και να λύνει αμέσως όλα τα προβλήματα και όλοι είναι ικανοποιημένοι!Για ένα πάντως να είστε σίγουροι, πως προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε.Αφήστε λοιπόν τους ανώνυμους αφορισμούς οι οποίοι είναι πανεύκολοι και ανώδυνοι και ελάτε όλοι μαζί να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος! Όσο για την καθαριότητα του Μαρμαρά προσκαλώ όποιον θέλει να έρθει να περπατήσουμε παρέα το χωριό να δούμε αν είναι έτσι ή κάπως αλλιώς!

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΙΣΜΟ ! ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΕΒΗ ΣΕ ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΡΙΤΟΝ ΕΠΙ ΤΖΙΤΖΙΟΥ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΑΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΤΕ ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Μ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΝΙΚΗΤΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΟΥΗΤΑΝ ΤΣΙΛΙΚΟΣ ΠΕΜΠΤΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΕΤΕ ΤΑ ΤΕΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΤΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΕΚΤΟΝ ΠΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΕΤΡΙΔΗ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΙΑΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΝΙΚΟΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΒΔΟΜΟΝ ΟΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΑ Σ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΑΣ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜ.......... ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΓΔΟΟΝ ΣΥΜΑΖΕΨΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΝΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΕΝΝΑΤΟΝ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΡΓΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ

Σαλπικτίδης Αβραάμ είπε...

Θα χαιρόμουν πολύ να μου έλεγες και το όνομά σου αλλά μάλλον προτιμάς την ανευθυνότητα της ανωνυμίας.Εγώ στο τοπικισμό απαντώ με τις καθημαρινές μου πράξεις!Δηλαδή να είμαι στο δημαρχείο και απο την θέση μου να προσπαθώ να κάνω οτιδήποτε είναι δυνατό για οποιοδήποτε πρόβλημα!Όσο για το τί είπε ο Δήμαρχος στο μάζεμα στον Μαρμαρά μάλλον τα πας καλύτερα με την παραπληροφόρηση!Όταν κάποιοι δηλαδή έλεγαν πως αν βγει ο Ρεβενικιώτης θα πάρουν τα όπλα οι Νικητιανοί, εκείνοι τι ήταν;Μήπως δεν ήταν τοπικιστές;Όσο για τα σκουπίδια στο Μαρμαρά μου αποδεικνύεις πως είσαι ανενημέρωτος και παραπληροφορείς και όσους διαβάζουν αυτά που γράφεις, μάλλον για άλλους σκοπούς.Για τα λεφτά που εισπράτουμε απο τις εποχιακές επιχειρήσεις θα ήθελα λίγο να μου πείς το ποσό για να γελάσουμε,γιατί αν δεν κατάλαβες μιλάμε για το ίδιο τέλος και τίποτε παραπάνω.Αν γνωρίζεις εσύ κάτι διαφορετικό θα ήθελα να μου το πεις κι εμένα να το μάθω.Για την πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου του Μαρμαρά θα ήθελα να κρατήσετε τα νεύρα σας μια και δεν σας πέφτει και λόγος,και για να μην παρεξηγηθώ εννοώ πως αυτή η γυναίκα κρίθικε απο την τοπική κοινωνία του Μαρμαρά και της ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Προέδρου.Όσο για την διαφορετικότητα των απόψεών της μου αρέσει πολύ η άποψή σου για την δημοκρατία!Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας πρέπει να φιμώνετε!Συγνώμη αλλά αυτές είναι Φασιστικές νοοτροπίες!Κι εγώ δεν συμφωνώ μαζί σου αλλά δεν έχω κανένα δικαίωμα να σου απαγορεύσω να λες την γνώμη σου!Το πολίτευμα της χώρας στην οποία ζούμε,δεν ξέρω αν το ξέρεις, λέγετε Δημοκρατία και όχι δικτατορία!Όσο για τις προοπτικές μας εμείς εκτιθέμεθα στον κόσμο και μας κρίνει κάθε τέσσερα χρόνια.Σε 1,5 περίπου χρόνο θα έχουμε δημοτικές εκλογές.Τότε θα κριθεί το έργο μας συνολικά και ο κόσμος θα αξιολογήσει τις ικανότητες μας ή την ανεπάρκειά μας!Στο θέμα της προηγούμενης διοίκησης θα μου επιτρέψεις να μην αναφερθώ γιατί εγώ μιλώ για ότι κάνω ή δεν κάνω εγώ και όχι οι προηγούμενοι!Στο θέμα του τοπικισμού ήθελα να σου πώ ακόμη κάτι,εμείς οι τοπικιστές Μαρμαρινοί με αρμόδιο αντιδήμαρχο τον κύριο Ψηλογιάννη και σύσσωμη την παράταξη της πλειοψηφίας ήρθαμε μετά απο 8 χρόνια,ίσως και περισσότερα, και χτυπήσαμε γεωτρήσεις στη Νικήτη και λύσαμε ,όχι στο σύνολό του αλλά δώσαμε μια σοβαρή ανάσα, ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την Νικήτη εδώ και χρόνια!Να μην τα ξεχνάμε αυτά!Εκτός και αν δεν μας συμφέρουν να τα θυμόμαστε στην προσπάθεια της λασπολόγησης και υποβάθμισης του έργου της σημερινής Δημοτικής Αρχής!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά κ. Σαλπικτίδη ο . Μαρμαράς ήταν καθαρός ή όχι? Κάπου στο «λόγο σου» αναφέρεις ότι πέρσι καθαρίσατε τα χωριά μας! Ε δε κάνατε και τίποτα συγκλονιστικό!!! Κάθε χρόνο τα καθαρίζανε. Σε ακούω συνεχώς να ψάχνεις ονόματα για ποιος σου απαντάει στα blog. Ξέρεις ποιοι είμαστε μη κάνεις τον ανήξερο. Λες για όπλα που θα πάρουν οι Νικητιανοί. Που το άκουσες αυτό καλό μου? Στα όνειρα πολέμου που έκανες εσύ και οι όμοιοι σου? Ρωτάς για επιπλέον λεφτά από τις εποχιακές επιχειρήσεις. Για να καταλάβεις μιλάμε για επιχειρήσεις όπως του κ. Πετρίδη μόνο που αυτές πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους! Δηλαδή επιχειρήσεις που υπάρχουν στη Νικήτη και τις χρεώνετε πεζοδρόμιο που δεν υπάρχει! Παραλία, ουσιαστικά άμμο που δεν έχετε επέμβει καθόλου και την τακτοποιούν κάθε χρόνο μόνοι τους! Και αυτά τα λεφτά μικρέ μου είναι πολλά!!! Όσο αφορά την πρόεδρό σας, αυτή των Βορείων προαστίων, ναι δεν μπορώ να πω απόλυτα Δημοκρατική! Σαν δε ντρέπεσαι λίγο. Και τελικά δε θα μας μιλήσεις εσύ για Δημοκρατία, μη προσβάλεις τη νοημοσύνη μας. ΕΛΕΟΣ!!! Το ότι κάνατε γεωτρήσεις στη Νικήτη είναι αλήθεια, μη μας πείτε όμως ότι και αυτά μας τα πλήρωσαν οι Μαρμαρινοί γιατί μετά θα είσαι για πολλές μπάτσες.
Χαλάρωσε λίγο το πρόβλημα δε το λύσατε ακόμα. Κοντά είναι το καλοκαίρι θα δούμε.. Περιμένουμε!

Ανώνυμος είπε...

Έχετε δίκιο κ. Σαλπικτίδη κάνατε γεωτρήσεις στη Νικήτη, το πρόβλημα του νερού όμως δεν το λυσατε, κανάτε και στον Αγ. Νικόλαο γεώτρηση και στο Ν. Μαρμαρά οι αυτές δεν είναι γεωτρήσεις; Μήπως λύσατε και το πρόβλημα του βιολικού της Νικήτης και των βοθρολυμάτων του Αγ. Νικολάου; Μην τολμήστετε να τα φέρετε στη Νικήτη γιατί τότε σίγουρα θα πάρουμε τα όπλα να είστε σίγουροι.Όσο για την καθαριότητα, την Μ. Παρασκευή ο Μαρμαράς ήταν πεντακάθαρος. Τα σκουπίδια από τη λαική της Μ. Πεμπτης στο Ν. Μαρμαρά μπορέσατε και τα μαζέψατε και μάλιστα με το JCB και το φορτηγό, είμασταν εκεί και βλέπαμε, ενώ από τη λαική της Νικήτης τη Μ. Παρασκευή γιατί δεν μπορέσατε να τα μαζέψετε; Όσο για τους δρόμους ήταν πεντακάθαροι σκουπισμένοι και πλυμένοι σωστά; Ακόμη και άσφαλτο με βροχή ρίχνατε γιατί διαφορετικά ο Επιτάφιος δεν θα έβγαινε!!!! Πέρυσι κάνατε ανάθεση σε εργολάβο. Αλήθεια πόσο τον πλήρωσε ο Δήμος; Φέτος προχωράτε σε κάτι παρόμοιο αλλά το προσωπικό που θα προσλάβετε θα είναι περισσότερο από πέρυσι, σε λίγο θα φτάσετε σε αριθμό αυτό του Τζίτζιου που τόσο κατηγορούσατε. Άραγε έτσι ξεχρεώνετε τη στήριξη του Μεταγγιτσίου;

Ανώνυμος είπε...

κ. Σαλπικτίδη μη προσπαθείτε να μας πείσετε, σας γνωρίσαμε εδώ και δύο χρόνια. Οι γεωτρήσεις στη Νικήτη έγιναν από ανάγκη, όχι γιατί εσείς το θέλατε, διαφορετικά δεν θα μπορούσατε να εμφανιστείτε στο Δημαρχείο. Θυμάμαι το καλοκαίρι του 2007 τα κανάλια ήταν μόνιμα στη Νικήτη και το Δημαρχείο γεμάτο πολίτες που διαμαρτύρονταν. Όμως το πρόβλημα του νερού δεν το λύσατε μη τρέφετε αυταπάτες... θα σας δούμε το καλοκαίρι.
Όσο για το αν έχουμε επιλεκτική μνήμη αυτό το αφήνουμε σε εσας τους πολιτικούς γιατί θυμόμαστε πολύ καλά το χαμό που έγινε στο Δ.Σ. για το έγγρφο που έκανε κρυφά ο κ. Ρεβενικιώτης για το υποκατάστημα του ΙΚΑ ως πρόεδρος του Δ.Σ.!!!!!! Μήπως εσείς ξεχνάτε κ. Σαλπικτίδη; Άράγε μήπως υπάρχουν και άλλα έγγραφα που δεν ήρθαν στο φως; Ή μήπως και αυτά θα είναι προϊόντα παραπληροφόρησης όπως οι δηλώσεις του κ. Ρεβενικώτη στο μάζεμα..... Έχω μια απορία τις 30/4 και τις 30/6 τι θα κάνετε;

Ανώνυμος είπε...

Ξεκολλήστε όλοι σας επιτέλους! Πέρασαν 10 χρόνια από την δημιουργία του Δήμου κι εμείς ακόμη μαλώνουμε για το που θα είναι η έδρα, το Δημαρχείο και από που ο Δήμαρχος! Παλεύουμε για τα αυτονόητα (καθαριότητα, νερό) και δεν κοιτάμε να κάνουμε βήματα προς τα εμπρός. Χρειαζόμαστε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, πρέπει να διορθωθεί τι χάλι στο Κέντρο υγείας, να ενισχυθούν τα Αγροτικά Ιατρεία, να γίνουν ΚΑΠΗ, θέατρο (ὀπου κι αν είναι αυτό) και πολλά άλλα. Υπάρχουν ικανά άτομα, σε όλα τα χωριά, που όμως βλέποντας τον τοπικισμό και τα συμφέροντα να βγαίνουν μπροστά, δεν θέλουν να χάσουν τον κόπο και τον χρόνο τους για να ακούν τα παραπανίσια. Οι υπόλοιποι Δήμοι πρόκοψαν χάρη στη συνεργασία μεταξύ των κατοίκων κι εμείς βγάζουμε χολή ο ένας για τον άλλο!