Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ξεκίνησαν οι διαρροές-Χάκερς "έριξαν" το site Wikileaks

Δώδεκα ώρες πριν «σκάσει» η νέα βόμβα από τη Wikileaks –όπως έχει προγραμματιστεί- έχουν αρχίσει να διαρρέουν στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα μέσω του Twitter. Την ίδια στιγμή το site της Wikileaks έχει "πέσει" ύστερα από επίθεση χάκερ.

Σύμφωνα με έναν χρήστη του Twitter, ο ίδιος αγόρασε ένα αντίγραφο ενός γερμανικού περιοδικού το οποίο αναφέρει τί περιέχει η νέα αποκάλυψη της Wkileaks. Γερμανοί χρήστες του Twitter αναφέρουν πως το νέο τεύχος του Der Spiegel περιέχει 250.000 εμπιστευτικές συνομιλίες ανάμεσα σε διπλωμάτες χωρίς να υπάρχουν θέματα που αφορούν τη διακοπή σχέσεων μεταξύ κρατών.

Ως «αδιαπέραστη» αποκαλείται η Καγκελάριος Angela Merkel στις συνομιλίες ενώ για το Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Guido Westerwelle δεν αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια.

Επίσης, στα έγγραφα γίνεται αναφορά και στα άγρια πάρτι του Silvio Berlusconi ενώ ο πρόεδρος του Ιράν, Mahmoud Ahmadinejad, παρομοιάζεται με τον Χίτλερ. Σύμφωνα με το περιοδικό, αναφέρεται πως ο Barack Obama δεν έχει καμία συναισθητική σχέση με την Ευρώπη καθώς εστιάζει την προσοχή του περισσότερο στις ασιατικές χώρες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσίευση της Wikileaks η οποία θα γίνει στις 4.30 (τοπική ώρα) σε συνεννόηση με τις εφημερίδες The New York Times, Guardian, Le Monde, El Pais και Der Spiegel.

Επίθεση από χάκερς στη Wikileaks

Την ίδια στιγμή η ιστοσελίδα Wikileaks έχει δεχτεί επίθεση από χάκερς και είναι εκτός λειτουργίας, σύμφωνα με το BBC.

«Είμαστε σε αναστάτωση αφού δεχτήκαμε επίθεση από χάκερς», αναφέρει στο Twitter της, η Wikileaks.

Προστίθεται μάλιστα πως εάν συνεχίσει να είναι εκτός λειτουργίας το site τότε όλα τα απόρρητα έγγραφα θα δημοσιευτούν στις εφημερίδες. Από την πλευρά τους, οι Ηνωμένες
Πολιτείες
αναφέρουν πως οι αποκαλύψεις ίσως θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή αρκετών ανθρώπων.

http://www.cosmo.gr/News/World/299235.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: