Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΕΡΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Αρχίζω με την παραδοχή πως το συγκεκριμένο υπουργείο δεν είχε λόγο να υφίσταται με τη σημερινή του μορφή. Προσθέτω πως η κατάργησή του ήταν και αντικείμενο συζήτησης και στη Νέα Δημοκρατία.
Διερωτώμαι όμως γιατί ένα υπουργείο που θα μπορούσε να αποτελεί τον πυρήνα ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα σε τούτη την ιστορική γη, υποβαθμίστηκε συστηματικά και έφτασε να γίνεται αφορμή για συζητήσεις κυρίως μεταξύ γραφικών ακροδεξιών και γιαλαντζί προοδευτικών.
Ανεξάρτητα από την ονομασία, ένα υπουργείο εδώ θα μπορούσε να στελεχωθεί με σοβαρούς ανθρώπους με σκοπό τη μελέτη και την έρευνα της βαλκανικής πραγματικότητας σε γεωπολιτικό ( εξαιρετικά ρευστή πραγματικότητα) επίπεδο, δίνοντας αναπτυξιακές διεξόδους σε πεδία όπως το εμπόριο, ο τουρισμός, η απασχόληση, ο πολιτισμός. ...

Ακόμη και στην τόσο μα τόσο παραμελημένη υπόθεση των μειονοτήτων θα μπορούσε να χαράσσεται διαφορετική πολιτική. Το υπουργείο θα έδινε τη δυνατότητα σε συμπατριώτες μας που πραγματικά έχουν υποφέρει από την τουρκική προπαγάνδα στις ευαίσθητες περιοχές της Θράκης να αισθάνονται πως υπάρχει ένας φορέας που τους παρέχει προστασία και δεν είναι πολίτες Γ΄ κατηγορίας.
Αυτά δυστυχώς είναι ψιλά γράμματα για τις ηγεσίες μας διαχρονικά. Για μένα αποτελεί μειοδοσία έναντι της Μακεδονίας που δεν ανήκει ως επιλογή μόνο στο Πασόκ, αλλά είναι σταθερή πολιτική επιλογή ενός υδροκέφαλου κράτου

PISTOLERO
ΠΗΓΗ : RESPENTZA

Δεν υπάρχουν σχόλια: