Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ… ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

Νέο σύστημα μάθησης εφαρμόζεται φέτος στην Α τάξη του Γυμνασίου. Καταργούνται τα βιβλία και μπαίνουν οι Ηλεκτρονική υπολογιστές. Τα παιδιά θα διδάσκονται τα μαθήματα τους μέσα από ένα net book. Θεώρησαν τόσο απαραίτητο τον η/υ σε τέτοια ηλικία. Οι Γονείς αντί να διαμαρτυρηθούν για όλη αυτή την κατάντια σπεύδουν να κάνουν τις παραγγελίες για να προλάβουν. Πάνω στα παιδιά θέλησαν να κινήσουν την αγορά? Μας πείραξε η κεραία του ιντερνέτ και κάνομε ολόκληρη διαμαρτυρία έξω από τα σχολεία, τώρα τίποτα? Δεν θεωρήθηκε σημαντική η κατάργηση του βιβλίου? Τα παιδιά ολοένα και αποχαυνώνονται από τη χρήση του υπολογιστή, τώρα τα δίνουμε ακόμα μια σπρωξιά για να τα αποτελειώσουμε. Ας ελπίσουμε ότι οι γονείς θα ξυπνήσουν από το λήθαργο της τεχνολογίας και θα διαμαρτυρηθούν για την υπέρτατη κατάντια της παιδείας.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε Ντίνα.Εμ δώθηκαν τσάμπα στα παιδιά όλης της Ελλάδος που φοιτούν στην 1η Γυμνασίου Η/Υ, οι οποίοι θα τα βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στην εξοικίωση τους με το πλέον απαραίτητο εφόδιο στην προσπάθεια για ανεύρεση δουλειάς,εμ δεν μας αρέσει κιόλας;Σκέφτηκες ποτέ πόσες οικογένειες θέλουν να αγοράσουν στο παιδί τους Η/Υ και με την οικονομική κατάσταση η οποία υπάρχει αδυνατούν;Η τεχνολογία όντως μπορεί να έχει και κάποιες αρνητικές συνέπειες για τον άνθρωπο αλλά μας είναι απαραίτητη!Επίσης θα πρέπει να επισημάνουμε πως τα κινητά τηλέφωνα,που πλέον κουβαλάει κάθε παιδί και απο ένα είναι πολλές φορές περισσοτερο επικίνδυνα απο έναν Η/Υ στο ζήτημα της Υγείας!Καλώς λοπιπόν,κατά την ταπεινή μου γνώμη,δόθηκαν και ελπίζω αυτό το μέτρο να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια γιατί το θεωρώ απαραίτητο και προσφορά στους νέους ανθρώπους!

Σαλπικτίδης Αβραάμ

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω κ. Σαλπικτίδη να θέλουν όλες οι οικογένειες να δώσουν χρήματα για να πάρουν σε Α Γυμνασίου παιδί Η/Υ και δε νομίζω ότι τους είναι κ απαραίτητος. Δοκίμασες ποτέ να διαβάσεις μέσα από υπολογιστή? Δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο ειδικά σε ένα netbook που είναι τοσο μικροσκοπικός