Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΗΡΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ...

Χθές 01/06/2009 καλέστηκαν εκτάκτως οι Δημοτικοί σύμβουλοι να μιλήσουν για το θέμα του προσωπικού που ακόμα δεν έχει τακτοποιηθεί. Ε καλά έχουμε χρόνο, ακόμα Ιούνιος είναι κ. Δήμαρχε μέχρι τον Αύγουστο έχουμε μέλλον ακόμα. Τελικά όμως δεν υπήρξε απαρτία και αρκέστηκαν στην απλή ενημέρωση των συμβούλων που παρευρέθησαν για το θέμα του προσωπικού. Τελικά από τα όσα ακούστηκαν αυτό που καίει τη διοίκηση είναι οι οδηγοί απορριμματοφόρων. Θέτοντας ως πρόσχημα το νόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για την πρόσληψη υπαλλήλων κατέληξαν ότι δεν υπάρχουν αιτήσεις ατόμων που να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ως μοναδική λύση η ανάθεση σε εργολάβο. Τόσα χρόνια πως γίνονταν οι προσλήψεις? Παρανόμως? Και η ανάθεση σε εργολάβο πάλι παράνομη δεν είναι? Τι θα γίνει τελικά? Θα βρούμε προσωπικό για να μας καθαρίσει ή θα το κάνουμε μόνοι μας κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι???

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για να εξηγούμε μερικά πράγματα πραγματικά οι προσλήψεις άργησαν να γίνουν στον Δήμο Σιθωνίας λόγω των γνωστών προβλημάτων.Όμως όσον αναφορά στον νόμο θέλω να πω πως ο νόμος δεν είναι καθόλου πρόσχημα.Το 24μηνο άρχισε να μετράει απο τον Ιούνιο (αν δεν κάνω κάποιο λάθος στον μήνα) του 2004.Έτσι λοιπόν άρχισε ο κάθε εργαζόμενος που έκανε σύμβαση να φορτώνεται μήνες στην πλάτη του. Σήμερα λοιπόν φτάσαμε στο σημείο αυτοί οι μήνες να έχουν υπερβεί τους 24 σε σύνολο για πολλούς εργαζομένους και να υπάρχει πρόβλημα να μην μπορούν να προσληφθούν και πολλοί απο αυτούς να αντιμετωπίζουν ακόμη και βιοποριστικό πρόβλημα.(Να ξεκαθαρίσουμε πως το 24μηνο ισχύει για την ίδια ειδικότητα του προσλαμβανομένου υπαλλήλου, δηλ. για πρόσληψη παραδείγματος χάρη μεγαλύτερη των 24 μηνών στον τομέα της καθαριότητας). Όσο για το περιβόητο θέμα του εργολάβου θα προτιμούσα να μην δημιουργούμε εντυπώσεις χωρίς προηγουμένως να γνωρίζουμε, γιατί με καινούριο νόμο ο οποίος πέρασε πρόσφατα απο την βουλή, επετράπει ξανά στους εργολάβούς να αναλάμβάνουν την καθαριότητα σε Δήμους. Οπότε δεν θεωρώ πως το πρόβλημα, το οποίο είναι πραγματικό(αν το συσχετίσεις με αυτό που αναφέρω στην προηγούμενη παρένθεση, μιας και στους οδηγούς δεν υπάρχει παραπλήσια ειδικότητα και αν μετατρέψεις έναν εργάτη καθαριότητας σε οδηγό χωρίς να το προβλέπει η σύμβασή του σε περίπτωση ατυχήματος πολλοί θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα) , σε ότι αφορά τους οδηγούς, δεν αναφέρθηκε για κάποιο άλλο λόγο, εκτός απο την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια το Μεταγγίτσι τώρα τι θα κάνει; Πόσοι εργατοπατέρες θα προκύψουν τώρα; Σε ένα δήμο 10.000 κατοίκων δεν υπάρχουν 20 άτομα για να προσληφθούν οδηγοί στο Δήμο; Τελικά η βασιλεία των Μεταγγιτσινών έληξε άδοξα και δεν μπόρεσε να τους σώσει ούτε ο δικός τους Πρόεδρος. Αλήθεια πως τα πάει στο Δ.Σ.; Καλός είναι;

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι πως για να προσληφθείς ως οδηγός σε προκύρηξη του Δήμου, θα πρέπει να έχεις εξάμηνη εμπειρία (κολλημένα ένσημα) εκτός απο επαγγελματικό δίπλωμα και αυτή η προϋπόθεση είναι που δυσκολεύει τα πράγματα γιατί όσοι δουλεύουν ως οδηγοί προσπάθούν να έχουν μόνιμη δουλειά δώδεκα μηνών και δεν περιμένουν να σωθούν με προκυρήξεις για οχτάμηνα ή εξάμηνα και τον υπόλοιπο χρόνο ταμείο ανεργίας.Όσο για τον καινούργιο πρόεδρο του Δ.Σ. μπορώ να πω πως τα πάει μια χαρά αν και πρωτάρης.Βέβαια το έργο και η πορεία ενός ανθρώπου κρίνεται στο τέλος, όπου γίνεται και ο τελικός λογαριασμός.Ας περιμένουμε λοιπόν και ο χρόνος θα δείξει, εύχομαι καλά αποτελέσματα με σκοπό να έχουμε όλοι κέρδος ως δημότες απο την ευρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του δημοτικού μας συμβουλίου.